Verslag WBF Westland Toernooi 16-02-2019

Een nieuw toernooi voor de boeg! Het WBF Westland toernooi! Lekker in de buurt, mooie sporthal, goed georganiseerd en vooral veel bekenden die je tegenkomt. Het was weer een mooie dag en met veel zin zijn we begonnen aan een nieuw avontuur. Dit keer was de Pluimbal vertegenwoordigd door: Marjolein, Ellen, Nathalie, Jan, Patrick, René en Danny. Ook Carmen van BC Mix was weer van de partij!

Danny en Carmen hadden de voorrondes vrij gemakkelijk doorstaan. René en Marjolein hadden ook één makkelijke wedstrijd en één zware wedstrijd tegen een bekende tegenstander van De Zeemeeuwen, Richard. Richard speelde samen met Sabrina. Een zware wedstrijd waarbij Marjolein en René hun best hebben gedaan maar toch meer fouten maakten dan de tegenstanders. De wedstrijd was bepaald op 21-15 en 21-12 voor Richard. Dit betekende dat de halve finales werd gespeeld door Danny met Carmen tegen Richard en Sabrina. Danny en Carmen begonnen ijzersterk aan de set met een riante voorsprong van 7-0. Richard en Sabrina gingen anders spelen waardoor ze behoorlijk terugkwamen. Echter bleven Danny en Carmen voorstaan met enkele punten. Uiteindelijk werd het 18-18 en is de wedstrijd verlopen met 19-21. Ondanks de goede moed hadden we in de tweede set meteen een 0-7 achterstand! Geen paniek en gas geven kwamen we terug op een gelijke stand van 13-13. Het tactisch spel was hoog en één foutje werd meteen afgestraft! Na de 19-19 kwam de serves na een lange rally over naar Danny en Carmen, 20-19. Een hoge bal kwam langs het net om afgetikt te worden door Carmen. Helaas in het net! 20-20. De volgende punt van was een mooi geplaatste bal langs de zijlijn door Richard. 20-21. Doordat je na de 21 met twee punten moet winnen, mocht Richard weer serveren. Een korte bal bij het net voor Danny die een lob naar achteren speelde. Helaas net uit langs de lijn waardoor de wedstrijd op het nippertje is verlopen met 20-22. Ondanks dat de wedstrijd is verlopen, hadden Carmen en Danny een goede en spannende wedstrijd gespeeld!

Na een pauze van twee en een half uur in het zonnetje te hebben gezeten begonnen Danny en René met goede moed aan de herendubbel. De eerste wedstrijd werd meteen bepalend voor de groepswinnaar van de poule. De tegenstanders was weer de Richard samen met Dave van de Zeemeeuwen. Doordat Dave nog niet warm genoeg was, schoten Danny en René flink op met de punten en behaalden een mooie voorsprong. Bij de 15-12 werd het spannend omdat de tegenstanders het tempo opvoerden. Danny en René lieten zich niet gek maken en haalden de set binnen met 21-15. De tweede set bleven beide teams dicht bij elkaar qua punten. Goede opbouw van de rally en aanvallend wanneer de mogelijkheid zich voordeed. Bij de 11-11 was er een lange rally van bijna één minuut waarbij de punt gewonnen werd door Danny en René. Een lange rally waarbij beide teams tot het uiterste gaan om de punt binnen te halen maak je zelden mee. Helaas begon het team van de Pluimbal wat fouten te maken door de druk van Richard en Dave waardoor de set verloren werd met 17-21. De derde set, bepalend voor beide teams en het publiek die van ver meekeek. Een moeizaam begin maar ondanks dat bleven de we teams weer dicht bij elkaar. Danny en René voelde elkaar goed aan. Bij de 12-11 liep Richard en Dave langzaam uit. De vermoeidheid sloeg toe bij beide teams. We waren al dik 50 min aan het spelen aan één wedstrijd. Na een uur werd de wedstrijd bepaald en heeft het team van de Zeemeeuwen gewonnen met 18-21. Enorm balen, maar weer een zeer mooie wedstrijd gespeeld! De overige wedstrijden van het toernooi wonnen we met al te weinig inspanning of tegenstand, waardoor we tweede werden in de poule.

Ellen en Nathalie hadden de poulefase met gemak overleefd. Gemiddeld 21-5 per wedstrijd. Zelf de finale was niet spannend! Ellen en Nathalie werden overduidelijk eerste! Ellen en Patrick hadden in de gemend dubbel meer tegenstand waarbij de eerste wedstrijd gemakkelijk werd gewonnen. De tweede wedstrijd aardig tegenstand werd geboden maar toch werd gewonnen met 21-12 en 21-17. De laatste wedstrijd was helaas te sterk en die hebben ze verloren met 16-21 en 16-21.

De herendubbel Jan en Patrick was een kleine poule met maar twee wedstrijden. De eerste wedstijd om 11:00 uur was meteen een spannende. Het samenspel tussen Patrick en Jan was goed en er werd veel geplaatst. De eerste set werd gewonnen met 21-16. De tweede set ging gelijk op. Weinig punten werden weggegeven. Echter kwamen door een paar foutjes op het eind net te kort. De set werd verloren met 18-21. De laatste wedstrijd werd het spel van de tegenstanders beter waar Jan en Patrick toch aardig weerstand boden. Helaas waren de tegenstanders net iets te sterk waardoor de laatste set verloren werd met 21-15.

Nathalie en Jan zijn goed op elkaar ingespeeld en waren in de voorrondes erg sterk. De uitkomst een finaleplek tegen BC Mix. Hoe mooi is het als je om 17:30 uur de allerlaatste finalewedstrijd mag spelen voor de tribune die vol zit met publiek! Een spetterende start van Nathalie en Jan met een flinke voorsprong. Het spel bleef gecontroleerd waarmee ze de set binnen haalden met 21-11. De tweede set kregen Jan en Nathalie meer tegenstand. In deze set werden er bij het eind iets te veel fouten gemaakt waardoor de set werd verloren met 15-21. De allesbeslissende set van de finale. Een zeer mooie set die gelijk op ging en het publiek bij elke punt uit zijn dak ging. Na de 14-13 voorsprong werd het heel spannend! Hoe het afloopt? Bekijk het filmpje voor het laatste stukje van de finale!